Батьківські збори

15 листопада в Коритненській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися загальношкільні батьківські збори, на яких були розглянуті питання юридичної відповідальності батьків за виховання дітей, дотримання їх законних прав та інтересів, щеплення та вакцинація дітей, психологічне та фізичне здоров'я учнів, використання мобільних телефонів під час освітнього процесу.


Директор школи Стринадко С.М. довела до присутніх інформацію про стан відвідування в школі за вересень – жовтень. Зачитала прізвища учнів, які не пропустили жодного дня, та подякувала їх батькам за відповідальне ставлення до відвідування школи. Також оголосила список школярів, які мають найбільше пропусків без поважних причин.


Працівники Вижницького ВП ГУНП в Чернівецькій області  дільничний інспектор лейтенант поліції Зюб Олександр Іванович та інспектор з ювенальної превенції лейтенант Пілад Євген Іванович ознайомили батьків із положеннями законодавства України про права та обов'язки батьків, про юридичну відповідальність батьків за виховання, навчання та розвиток дитини. Їх виступ доповнив вчитель правознавства Мінтенко Микола Вікторович, який зупинився на  відповідних статтях Закону України «Про освіту», статтях Сімейного та Кримінального Кодексів, на змінах в Положенні про Інструкцію з обліку дітей. До обговорення даного питання долучились класні керівники Андрюк Галина Іванівна та Захарія Іван Федорович, які не тільки висвітили стан освітнього процесу в своїх класах та класах, в яких викладають, але й дали корисні поради батькам.


Шкільна медсестра Юрійчук Марія Василівна проінформувала про стан вакцинації учнів школи; ознайомила присутніх із календарем щеплень та їх  процедурою; фельдшер Коритненської амбулаторії ЗПСМ Калинчук Юрій Іванович навів статистику захворювань на різні інфекційні хвороби, особливо кір, надав інформацію куди і до кого потрібно звертатися, щоб зробити щеплення дитині; вчитель основ здоров’я Штефанюк Галина Георгіівна в своєму виступі переконливо довела необхідність щеплень для кожного; коротко змалювала картину перебігу різних інфекційних хвороб.


З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення. Збори завершились виступом в.о. сільського голови, матері учня 7А Калинчук Тетяни Михайлівни, яка відзначила актуальність питань порядку денного та побажала всім плідної співпраці.