Чим більше знаєш мов, тим більше ти людина

       

В Коритненській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося методичне об'єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу  

   В ході засідання вчителі мали змогу побувати на уроці англійської мови на тему “Відносні займенники” у 9-Б класі, який провела Дощівник О.В. На уроці учні, під грамотним керівництвом вчительки, вдосконалювали граматичні навички вживання relative clauses;, навички усного мовлення, аудіювання і читання; навчилися розрізняти відносні займенники та використовувати їх у спілкуванні, розвивали мовну здогадку. На протязі уроку Ольга Василівна використовувала інтерактивну дошку, що дало змогу учням краще оволодіти знаннями; виховувала в учнів інтерес до вивчення англійської мови та  зазначала  її роль у житті сучасної людини.

    Педагогічною майстерністю відзначився урок української мови у 7-Б класі, який провів Іванчук Г.Г. Тема уроку “Розвиток зв'язного мовлення. Складання й розігрування діалогів відповідно до запропонованої ситуації спілкування”  була висвітлена і розкрита спільними зусиллями вчителя і учнів. Використовуючи методику роботи в групах Гаврило Георгійович застосовував різні прийоми та форми роботи, що дало змогу навчити семикласників оцінювати діалогічне мовлення щодо його змісту, мовленєвого оформлення ситуації спілкування. Протягом уроку учні удосконалювали мовленєво-комунікативні вміння складати й розігрувати діалогічні тексти відповідно до запропонованої ситуації спілкування, пов'язаної з власним досвідом, спостереженнями, обміном думками, використовували різні типи та види реплік. Вчитель постійно слідкував за дотриманням мовленєвого етикету учнями та підвищував мовну і мовленєву компетентність школярів.

    При обговоренні та підведенні підсумків засідання вчителі суспільно-гуманітарного циклу відзначили професійний талант, майстерність та креативність вчителів Дощівник О.В. та Іванчук Г.Г.