«Дарунки осені»

Під такою назвою проходило родинне свято в 2А класі Коритненської ЗОШ І-ІІІ ст., яке підготувала і провела класовод Богданюк Галина Василівна.

Святково одягнені діти, естетично, відповідно тематики,  оформлена дошка ( жовтогаряче листя, вислови про осінь), різнобарвні квіти на підвіконнях, щедрий урожай на столі, – все створювало затишну атмосферу та піднесений настрій.

            Розпочалося дійство з інсценізації, в якій Жабки – Квакунечки (Христина Равлюк  та Юлія Тодорюк) сперечалися про осінь. Кореспондент Квіточка Тропічна, роль якої артистично виконувала Іринка Албота, переконливо довела, що осінь – чудова та  щедра пора, яка «з чарівним пензлем у руках все розмалює на путі…»

            А далі під ніжну ліричну мелодію Осінь – Чарівниця (Марійка Ткач) в пишних шатах у гості прийшла і дарунки щедрі дітям принесла. Другокласники гарно підготувались до свята: звучали легенди, вірші, прислів’я та приказки, які вдало переплітались з майстерно зіграними інсценізаціями, танцями та піснями. Діти продемонстрували і народні ігри, пов’язані з цією порою, і жваво проводили веселі конкурси. Особливо цікаво було спостерігати, як хлопчики вибирали овочі для борщу.

            Родзинкою свята стала сценка «Гарбуз та його родичі», яка завершилась піснею «Ходить гарбуз по городу». Костюмовані герої бездоганно справлялись зі своїми ролями.

            Піснею «Побажання» другокласники подякували всім, хто завітав на свято, та побажали миру, злагоди і щастя у кожну хату. А господиня – Осінь пригостила всіх присутніх щедрими дарунками.

            Дякуючи старанності та педагогічній майстерності Галини Василівни свято вдалося на славу. Воно надовго запам’ятається не тільки дітям, а й гостям. Волонтер Корпусу Миру Тейлор Рейнолдс, яка працює в нашій школі, з великою цікавістю та захопленням спостерігала за дітьми, і висловила здивування, що такі маленькі діти так багато декламують напам’ять і так прекрасно співають і танцюють. Отже. нам є чим гордитись: талановитий педагог, обдаровані діти! Ми горді того, що ми – українці!