Декада громадянської освіти

З 02.05 по 12.05. в Коритненському ЗЗСО І-ІІІ ст. проходила декада  громадянської освіти. У 10-х класах вчитель історії Курик М.М. організувала учнівську конференцію "Україна - член європейського та світового співтовариства". Учні говорили про особливості геополітичного становища України, розкрили особливості діяльності України в світовому співтоваристві, формували вміння аргументувати власну точку зору, розвивали критичне мислення.

Вчитель історії Бучацький Б. Д. провів у 9-му класі годину правознавства "Громадяни України: мої права і обов’язки". На занятті учні повторили основні поняття, довели цінність прав та необхідність їх дотримання.

Вчитель  географії Колотило Т. В. провела у 8-х класах годину цікавих повідомлень "Сім чудес України". Учні презентували повідомлення, переглянули навчальний фільм, показали на карті сім чудес України. Вчителька нагадала учням, що 9 травня - День Європи. Підводячи підсумки всі дійшли висновку, що майбутнє України в європейській спільноті держав ЄС.

Інформаційна година "Повномасштабна війна - ціна європейського вибору України" проведена в 11-их класах (вчитель історії Курик М.М.).Учні ознайомилися з шляхом України до євроінтеграції. Обговорили, як повномасштабна війна змінила співпрацю України та ЄС, розглянули перспективу відбудови України.

Година відкритих думок "В єдності наша сила, а єдність у різноманітті" у 9-му класі (вчитель історії Курик М.М.) продовжила декаду громадянської освіти. Дев'ятикласники розглянули та усвідомили питання національної ідентичності, притаманної українцям. Підсумували, що українці вже зайняли гідне місце у європейській співдружності держав

Івент "Цікаві факти про Євросоюз" проведено з учнями 10 класів (вчитель географії Колотило Т.В.). Під час заходу прозвучав гімн Євросоюзу у виконанні українського хору імені Г.Верьовки, відбулася віртуальна подорож в Брюссель до будівлі "Європа", резиденції ЄС, дано визначення і з'ясовано, чим займається організація. Всі разом поділилися цікавими фактами і переглянули відео, знайшли на карті, записали в групах і розмалювали прапори країн - членів ЄС. З'ясували, які перспективи відкриються для України та українців, якщо вона стане членом ЄС. Довели, що Україні варто прямувати до ЄС і після закінчення війни так і буде.

Класний керівник Колотило Л.В. до провела з учнями 10-А та 10-Б класу Євро-експедицію: Квест до Дня Європи.

Проведено конкурс фотоколажів «Україна - це Європа", "Бути українцем у Європі", в якому взяли активну участь учні нашого закладу, які перебувають  за кордоном.

Класні колективи взяли участь у відео- челенджі "Миру тобі, Україно!"