День писемності та мови в 3-А класі

Мово  р і д н а !
Колискова
Материнська ніжна мово!
Мово сили й простоти, —
Гей, яка ж прекрасна Ти!

Українська  мова... Яка вона прекрасна! Така неповторна, мелодійна і співуча, солов’їна і барвінкова, бо ввібрала в себе гомін дібров і луків, полів і лісів, духмяний, п'янкий запах рідної землі. У народу немає більшого скарбу, ніж його мова. Бо саме мова — це характер народу, його пам'ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі.
Наша мова жива і багата, красива, як світанок весняний, чарівна, як казка. Дзвенить собі чистим струмочком і заворожує добрі серця, зачаровує своєю поетичністю, розказує про минувшину і про сьогодення, дає надію на світле майбутнє. Звучить піснями тужними і веселими, сміється прислів’ями і порівняннями, дошкуляє ущипливим словом, заворожує казками.
Щоб ніколи не зміліла дзвінкоголоса криниця рідного слова, струменіла чистим джерелом, живила нас мудрістю слова 9 листопада у Коритненській ЗОШ І-ІІІ ступенів до Дня української мови та писемності учні 3-А класу разом із класоводом Богданюк Галиною Василівною провели свято мови. Хлопчики та дівчатка в віршах та піснях прославляли красу рідного слова. А під час мовознавчого турніру показали хороші знання. Захоплюючими були конкурси «Вилучи зайве слово», «Слова із нотками», «Деформовані речення і текст», «З’єднай прислів’я», «Відгадай, хто я?» та інші.
Третьокласники під час конкурсів  занурилися у багатогранний світ краси рідної мови і виявили глибину своїх знань, творчу думку та володіння рідним словом.  Вкінці діти отримали нагороди, які вручили їм директор школи Світлана Миколаївна Стринадко та бібліотекар Колотило Марія Георгіївна. Світлана Миколаївна побажала третьокласникам любити, поважати та розвивати нашу рідну українську мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного із нас! Діти були радісними та щасливими. Свято вийшло чудовим, яскравим, сповнене духом патріотизму.