День рідної мови

         21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» - звучало у заголовку документа. Міжнародне свято рідної мови мало послугувати захисту мови як культурної спадщини кожної окремої національності, кожної народності на нашій планеті.

        Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

       В нашій школі теж пройшли заходи присвячені цьому дню. Виставки з цікавими фактами про українську мову підготували шкільний бібліотекар Колотило М.Г. та класовод 4-А класу Богданюк Г.В.

        Вчитель української мови та літератури Гакман Василина Дмитрівна  разом з учнями п»ятих класів провела позакласний захід «Наша мова калинова». В цікавій формі у вигляді конкурсів та ігор учні повторили вивчене та дізнались цікаві факти про рідну мову.