Для воїнів АТО

Під таким гаслом пройшла благодійна акція «Поділись колядою» в Коритненській ЗОШ І – ІІІ ступенів. Вже кілька років поспіль учні є активними учасниками цього заходу. Ще з першого проведення акція не зводиться до формального збору коштів: це свято, на якому кожен клас демонструє оригінальне різдвяне привітання, маловідому коляду чи невеличке театралізоване дійство.

До проведення свята долучилися всі класи. Лунали щирі віншування, побажання «дочекати й нарік цеї днини», «аби у вашому домі всього було доволі», … і різноманітні колядки: «В день Христового Різдва» , «Темная нічка», «На Різдво Христове», «Ой там, за горами» , «Старий рік минає, новий наступає» та ін. Звучав знаменитий «Щедрик» у виконанні учнів 5Б та 6Б. Особливо вразили присутніх маловідомі колядки «Вставай, вставай, господарю» та «Ой там, за горами», які так майстерно виконали учениці 3-го класу Веренька Ксенія та 7-го – Тодорюк Альона.

Закінчивши виступ, кожен клас щиро ділився колядою, бо знали, що їх невеличкий внесок допоможе воїнам АТО на передовій. Кошти ( 1300 грн.), зібрані під час акції, коритненські школярі передали нашому односельчанину Олександру Попадюку, який найближчим часом повезе електрогенератор для наших захисників.

Водій – волонтер Попадюк Олександр Танасійович постійно відвозить на передову продукти харчування, ліки, одяг, засоби гігієни тощо: умови у хлопців на передовій залишаються жахливими, а бійцям немає від кого більше чекати допомоги, як від своїх рідних і земляків. Ось і тепер, електрогенератор, придбаний земляками, буде зігрівати вояків теплом рідної землі.

Коритненські школярі неодноразово передавали Олександром Попадюком не тільки різні речі, але й малюнки, листи, вітальні листівки. Вони усвідомлюють, наскільки важлива для наших солдат не лише матеріальна, а й моральна підтримка, особливо дітей, адже саме заради їхнього щасливого майбутнього і взяли хлопці в руки зброю.

Ми всі прагнемо підтримати наших хлопців там, на передовій, і ще раз підбадьорити: хлопці, тримайтесь, ви не самі, ми з вами. Нас всіх об’єднує одне: безмежний патріотизм і велике бажання допомогти нашій армії.