До Всесвітнього дня психічного здоров’я

Щорічно 10 жовтня відзначають Всесвітній день психічного здоров’я. Ця дата входить до переліку міжнародних днів, що запроваджені в ООН.

        Психічне здоров’я – це рівновага та сталість психіки людини, адекватне сприйняття реального світу, нормальна діяльність вищих психічних функцій. Психічне здоров’я стосується розуму, інтелекту та емоцій. Його основою вважають стан загального душевного комфорту, який адекватно регулює поведінку людини в процесі життєдіяльності. Важливо аби кожна людина, обираючи той чи інший спосіб життя, брала до уваги не тільки збереження фізичного здоров’я, але й дбала про свій задовільний психічний стан.

Зростанню захворюваності сприяють інформаційні перевантаження, політичні й економічні катаклізми в країні, а провісниками захворювань є стреси.

Стреси стали складовою частиною життя сучасної людини. Люди борються з ними, не замислюючись про те, що потрібно не боротися, а не допускати їх.

Кожна сучасна школа має бути, передусім, центром сприяння здоров’ю.

 З метою формування здоров’язберігаючих компетентностей учнів в Коритненському освітньому закладі було організовано та проведено такі заходи:

1-А клас –заняття з елементами арттехнік «Настрій в школі і дома» (класовод Стасюк І.Д.)

1-Б клас – година спілкування «Мій настрій в школі і дома»(класовод Головач О.В.).

2-Б клас – заняття –тренінг «День Чарівних компліментів», перегляд мультфільму «Як зрозуміти інших» (класовод Захарія Г.П., асистент вчителя  Ткачук К.С.)

 3-А клас- бесіда ,,Як я дбаю про своє здоров'я",виготовили плакат ,,За здоровий спосіб життя",виготовили смайлик ,,Все в твоїх руках " ,,Ми- за здоров'я ".

3-Б клас – заняття «Осінні секрети хорошого настрою», створення плакатів «Мій настрій – моє здоров’я» , «Дерево бажання».(класовод Мандрик В.В., асистент вчителя Баланюк М.Г.)

4-А клас –урок –обговорення «Життя людини – найвища цінність»( класовод Тодорюк О.М., асистент вчителя Калинчук Ю.І.)

300

4-Б  клас –заняття-тренінг «Здоров’я –головний життєвий скарб» (класовод Коропатніцька Т.Б., асистент вчителя Колотило Н.В.)

5-А клас - бесіда " Хороші та погані звички та їх вплив на здоров'я",виготовили постер "Ми- за здоровий спосіб життя", переглянули та обговорили відеоролик " Шкідливі звички підлітків"

300

5-Б клас -бесіда про Всесвітній день психічного здоров"я(класний керівник Калинчук М.Г.)

6-ті класи – заняття -тренінг  «Моя поведінка в школі» (класні керівники Калинчук М.Г., Гакман М.В.)

8 клас –інформаційні плакати в групі мессенджера Viber (класний керівник Курик М.М.)

9-Б клас – інтерактивне заняття «Мої емоції» (класний керівник Колотило Л.В.)

10-Б клас – інтерактивне заняття «Мої емоції сьогодні» (класний керівник Максимюк М.Ю.)

Виконуючи цікаві та креативні завдання, школярі визначили основні фактори, які впливають на здоров’я людини. Крім того, вони з’ясували, які умови є необхідними для формування правильного способу життя. Учні та  класні керівники обговорили  корисні поради щодо підвищення стресостійкості.