Доброта

«Якби молодість знала, якби старість могла», - мудро висловився народ. Ніхто не знає, що чекає його в старості.  Та найголовніше, щоб старі люди були потрібні молодим, мали авторитет серед дітей, щоб їх любили і шанували.      Кожній людині хочеться жити у пошані серед дітей, онуків і правнуків. Але буває так, що старість приходить одиноко і самотньо. Тому люди починають шукати підтримки серед чужих, які швидко стають близькими.У нашому селі діє геріатричний пансіонат для таких людей.

 4 грудня в Коритненській ЗОШ І-ІІІст. Учнівською радою було організовано акцію «Потяг милосердя». В акції взяли участь учні 1-11класів . Зібрані овочі (картопля, морква, червоний буряк,капуста), яблука, консервації, крупи передали до пансіонату. Діти хотіли, щоб серця цих людей наповнились радістю,щастям, дитячою любов”ю.     
     Дивлячись на них, важко уявити, що вони відчували, проте така турбота про одиноку старість не може не наповнити їхні душі добром і бажанням жити, комусь віддячити, а когось, можливо, і простити.     
     Мета акції - виховувати в дітей доброту і повагу до людей старшого покоління, вміти шанувати близьких людей, ще раз нагадати всім про людський обов’язок бути милосердними та турботливими до поважної частини нашого суспільства.