Фестиваль патріотичної пісні та поезії

21 листопада 2013 року назавжди змінило історію українського сьогодення. Саме в цей день вперше почались мирні протести за євроінтеграцію. Сотні людей, а згодом уся свідома нація, повстали проти чинного режиму президента-втікача в надії змінити державу на краще.

Суспільство зробило перший крок до Європи та показало рішучість своїх намірів. На жаль, українці заплатили за Майдан велику ціну...

День Гідності і Свободи – величне свято для кожного українця, свято, яке отримало нове дихання. Педагогічний та учнівський колективи Коритненської ЗОШ І-ІІІ ст. активно долучилися до його відзначення. З метою віддання належної шани патріотизму і мужності громадян, які стали на захист демократичних прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави, в школі було проведено низку заходів.

З особливою старанністю готувались учні до  загальношкільного фестивалю патріотичної пісні та поезії, який проводився в нашій школі вдруге. Цьогорічне дійство відбувалося під гаслом «Я люблю Україну». Розпочався захід вступним словом заступника з виховної роботи Курик В.М. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв.

Учні кожного класу презентували цікаві патріотичні номери. Особливо продуманими, хвилюючою, проникнутою гордістю змістовно багатими та майстерно виконаними були театралізовані музичні композиції: «Моє ім’я Україна (5А), «Гідність – це ми» (5Б), «Тільки ти повертайся, солдате»  (7Б), «Люби Україну» (7А). Неабиякий артистизм продемонстрували учні в танцювальних композиціях «Перлина – Україна» (9А), «Край, мій рідний край» (8 кл.), «Ми любимо Україну» (11А).

Душевно виконували сучасні  патріотичні пісні «Десь по світу» (Головач Степанія, 6Б), «Діти України» (Фрунза Вікторія, 7А) .

Піднесено декламували поезії «Будь милосердний, Боже, до Вкраїни» (Грябан Наталія, 9Б), «Мої родоводи»(Ткачук Микола, 10-Б),«Я так люблю свою Україну» (Зозуляк Уляна, 10Б), «Усе моє, все зветься Україна» ( Ткачук Василь, 11Б).

Затамувавши подих слухали присутні Калинчук Тетяну, яка вже вкотре декламувала поезії, написані своєю мамою Калинчук Марією Іларіївною.       Наша односельчанка, економіст за освітою, але великий лірик у душі, пише про трагічні події на Сході, про героїзм воїнів АТО, які бережуть  спокій та цілісність нашої держави. «А нашу гідність захищають діти», -це не пафосні  надумані слова, це щирі переживання матері, яка народила та виростила восьмеро дітей.

Духовний гімн «Боже великий, єдиний…», який професійно виконали учениці 10А Богданюк Майя та Мельничук Світлана, став закликом до єдності України, молитвою за її цілісність та незалежність. Заходи до Дня Гідності та Свободи завершились, але в наших серцях та в нашій пам’яті назавжди залишиться  світлий спогад про тих, хто оберігав і оберігає наше мирне небо, нашу Цілісність, Свободу і Незалежність.