Методичне об’єднання вчителів гуманітарного циклу

 

      06 березня в Коритненській школі пройшло чергове засідання шкільного методоб’єдання вчителів гуманітарного циклу. Досвідом роботи поділились вчителька англійської мови Андрюк О.В. та вчитель історії Гнидко Олександр Дмитрович.

      На уроці англійської мови учні 8-Б класу розвивали свої мовні навички . обговорюючи улюблені книги, оскільки тема уроку була «Книги в моєму житті». Під керівництвом Ольги Василівни восьмикласники ознайомивсь з англійськими прислів’ями та висловами про книгу, вивчили як звучать на англійській мові різні  жанри літератури.  Учні активно  впізнавали на портретах англійських та американських письменників і називали їх твори.

   Також учні пізнавали за описом книжкових героїв та давали їм свою характеристику.

       Урок з Історії України був присвячений подіям кінця ХХ ст., адже тема була  «Перебудова в Радянському Союзі та Україні».11-А клас працював в групах, використовуючи підручник та історичні джерела. Олександр  Дмитрович виступив умілим режисером самостійної роботи  учнів, які проаналізували отриману інформацію та самостійно зробили висновки про важливість подій , що відбувались в Україні з 1985 по 1989 роки. Особливу увагу привернула аварія на Чорнобильській АЕС та її наслідки.

       Обидва уроки показали, що  спрямована самостійна робота учнів з елементами проблемного навчання, залишається ефективним методом вивчення навчальних предметів