Нова Українська Школа в дії.

19 квітня вчителі 1-х класів Коритненської ЗОШ І – ІІІ класів продемонстрували колегам НУШ в дії.

         Вчителька 1-А Одарка Миколаївна Тодорюк запросила гостей на «Ранкову зустріч», тема якої була «Домашні тварини». Емоційно – позитивне налаштування учнів почалося з цікавого привітання, яке доповнювалося під час гри «Доброго ранку, гарного дня». Вправа «Познач настрій» показала, що у всіх учнів був дуже гарний і веселий настрій. Цей настрій вони передали гостям через різнокольорові кульки з приємними побажаннями. З ентузіазмом діти виконували  завдання в «Ранковому колі». Розкриваючи тему дня через різні форми роботи, першокласники називали істотні ознаки диких та свійських тварин, визначали, яку користь приносять свійські тварини людям. Одарка Миколаївна активно залучала учнів до обговорення відеофільму та відгадування загадок про домашніх улюбленців. Цікавою та пізнавальною була передача «У світі тварин». Свої танцювальні здібності продемонстрували школярі під час фізхвилинки.  А про необхідність дбайливого ставлення до тварин вчителька наголосила в підсумковій бесіді «Як ми піклуємось про тварин» та пам’ятці «У тварин немає адвоката». Ранкова зустріч додала всім присутнім гарного настрою та позитивних емоцій.

          Майстер – клас з LEGO в 1Б Тетяна Богданівна Коропатніцька розпочала привітанням,  в ході якого дітки розповідали,  ким мріють стати і утворювали  на килимку сонячні промінчики з цеглинок LEGO, щоб зігрівали їх теплом і ніжністю. Гра «Світлофор» підтвердила  міцні знання першокласників з даної теми. Вправи «Змійка», «Сонечко» вчителька вдало повязала з природою, а дні народження – з порами року та відповідними кольорами. В ході гри «Сонце, камінь, вітер», використовуючи вежу з LEGO, учні виконували фізичні вправи та повторювали склад числа 6. Гарні вміння продемонстрували учні на розрізнення одноцифрових та двоцифрових чисел, одиниць та десятків з використанням LEGO. Також цікаві вправи та ігри використовувала вчителька на повторення мовних тем. Першокласники викладали склади, слова та речення, які придумували самі. Ми переконались, що використання LEGO розвиває в учнів дрібну моторику руки, пам'ять, увагу, уяву та логічне мислення.

         Хочу відзначити високий рівень  підготовки та проведення  заходів і подякувати Одарці Миколаївні та Тетяні Богданівні за старанність, креативність, педагогічну майстерність, бажання творити Нову Українську Школу.