Подорож до осіннього лісу

Кожна пора року має свої характерні особливості: колір, аромат, настрій. І якось виходить, що осінь завжди найяскравіша та найбільш насичена. Скільки різнокольорових барв її характеризує! Перші осінні дні завжди наповнені яскравими жовтогарячими сонячними променями, змішаними з прохолодним вітром та рідкісним дощем.

     А після перших холодних днів завжди приходить довгоочікуване «бабине літо». Сонце світить дійсно по-літньому, зігріваючи все навколо. Діти прагнуть більше часу проводити на вулиці, ніби літо зглянулося і повернулося ще на кілька днів.

       В один із чудових днів  бабиного  літа  учні початкових класів  Коритненської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом із наставниками Стасюком І.Д., Богданюк Г.В., Захарією Г.П. відправилися у захоплюючу мандрівку рідними просторами. Малеча була вражена барвами золотої осені. Діти відзначили як з приходом осінніх днів все навколо змінюється. Дерева та кущі одягають нове вбрання: жовте, помаранчеве, багряне. Від такого розмаїття барв склалося враження, ніби ми потрапили в казку. Серед природи діти нагадали, що ліс – наше багатство, що це «легені» нашої планети. Повторили про хвойні та листяні дерева. Четвертокласники згадали що таке горизонт та лінія горизонту, вчилися орієнтуватися за місцевими ознаками. Побували діти і біля мурашника та послухали цікаву розповідь Івана Дмитровича про мурашине сімейство. Подорож принесла дітям масу приємних вражень.

           Нагулявшись лісом, втомлені, але задоволені, всівшись на  галявині, посмакували бутербродами з превеликим задоволенням. На природі все здається дуже смачним.

         Час у лісі спливає дуже непомітно. І ось вже пора повертатись до школи. Прощавай, осінній ліс! Ми обов’язково до тебе повернемося.

                                                

                                                           Богданюк Г.В. вчитель              початкових класів Коритненської ЗОШ І-ІІІ ст..