Посвята в читачі

«Ключ до бібліотеки»: посвячення в читачі.

Урочисто та святково  першокласників Коритненської  ЗОШ І-ІІІ ступенів посвятили в читачі. Організацію та підготовку цього театралізованого дійства взяла на себе завідуюча бібліотекою Колотило Марія Георгіївна. Посвята відбувалася в актовому залі, який Марія Георгіївна оформила висловами, цитатами про книги, а також книжковою виставкою дитячої літератури.

Розпочав свято Бібліознайко, охоронець книжкових багатств, який розповів малятам, що бібліотека -  це дім, в якому живуть цікаві книги. Далі на сцену виходили казкові персонажі Баба Яга, Буратіно, Червона Шапочка, Лікар Айболить, Листоноша та інші, які в розіграних інсценізаціях демонстрували глядачам важливу роль Книги в житті людей. Королева Книга познайомила першокласників з різноманітними «жителями» свого царства: бароном Мюнхаузеном, капітаном Немо, мушкетерами, старим Хотабичем, Івасиком – Телесиком… З неабиякою увагою діти слухали Правила поводження з книгою. Дуже сподобалась дітям пісенька Червоної Шапочки про бібліотеку та проведена нею гра – складання віршиків. Велику активність виявили школярі при відгадуванні загадок про казкових персонажів.

Пройшовши ряд випробувань першокласники склали урочисту обіцянку читача шкільної бібліотеки, а Буратіно  вручив золотого ключика, право на отримання якого було надано Дмитру Морозу (1А) та Ангеліні Стринадко (1Б).

З дорученими їм ролями гарно справилися учні середньої ланки: Албота Софія (5А), Калинчук Олександр (5Б), Проскурняк Андрій, Калинчук Ростислав, Калинчук Андрій, Максимюк Олександра (6А),  Безкоровайний Віктор, Івоняк Настя (6Б), Фрунза Вікторія (7А), Господарюк Катерина, Колотило Тетяна (7Б), Андрюк Василина (8 кл.).

Дякуємо завідуючій бібліотекою Марії Георгіївні за  гарне свято та бажаємо, щоб посвячені читачі стали постійними відвідувачами Книжкового Царства.

         Світлана Стринадко,

директор Коритненської ЗОШ І-ІІІ ст