Розвиток креативного потенціалу школярів

13 грудня в Коритненській ЗОШ І –ІІІ ступенів відбулося методичне об’єднання  вчителів суспільно-гуманітарного циклу на тему «Розвиток креативного потенціалу учнів на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу».

Яскравим прикладом вираження креативного потенціалу учнів був урок етики в 6-А класі, який провела Андрюк О.О. Тема уроку «Яку роль відіграють емоції та почуття в житті людини». Учні не лише сприймали матеріал, але й відтворювали його в ігровій формі, намагалися показати різні емоції: радість, страх, здивування та інші. Використання на уроці презентації та наочного матеріалу сприяло розвитку креативності учнів.

«Загадки як вид усної народної творчості» - тема уроку української літератури у 5-Б класі, який провів Іванчук Г.Г. При вивченні нового матеріалу вчитель постійно створював ситуації в яких учні проявляли креативність, кмітливість та розвивали логічне мислення, отримуючи нагороду з чарівної скриньки. Родзинкою уроку було закріплення вивченого матеріалу, де хлопчики, відгадуючи загадки, прикрашали імпровізовану ялинку, а дівчатка розгадували кросворд.

В ході обговорення вчителі відзначили великий професійний досвід та знання Гаврила Григоровича та професійну майстерність Олени Онуфріївни.