ШМО вчителів суспільно-гуманітарного циклу

В Коритненській ЗОШ  І-ІІІ ст. відбулося шкільне методичне об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу. Тема засідання «Виховання духовності учнів на традиціях різних народів на уроках суспільно-гуманітарного циклу та в позаурочний час».
В ході методоб’єднання вчителі відвідали урок англійської мови у 6-А класі на тему: «Чай. Чайні традиції», який майстерно провела Колотило Н.І. Урок був проведений по-новому, згідно вимог та рекомендацій Нової української школи. Учні не лише засвоювали та відтворювали матеріал, але й здобували практичні компетентності. Школярі мали змогу навчитися розрізняти різні сорти чаю, дегустувати та визначати його смакові якості. В ході уроку вчителька вміло переплела навчання і виховні моменти та на традиціях чайних церемоній виховувала духовність, моральні якості учнів. В кінці уроку шестикласники виконали практичну роботу, створивши макет газети за даною темою.
Другу частину методичного об’єднання складав майстер-клас із зарубіжної літератури на тему: «Дидактичні літературні вправи-ігри як засіб розвитку пізнавальної активності учнів» від вчителя-методиста Стринадко С.М. До уваги вчителів було представлено дидактичні вправи-ігри «Вірю – не вірю», «Шифрувальник», «Сенкан», «Літературна маска», «Перевертні», «Пінг-понг» та інші. Світлана Миколаївна ,презентуючи ігри-вправи, надала методичні рекомендації для їх проведення, довела доцільність ігор на уроці та зазначила ефективність вправ-ігор для виховання духовності та інших позитивних якостей учнів на прикладі життя і діяльності авторів творів та їх літературних героїв.
Колеги відзначили ентузіазм і старанність Наталії Іванівни у підготовці та проведенні уроку та професіоналізм і високу майстерність Світлани Миколаївни.