Тиждень книги

«Книга – то найкращий друг.

А якщо у книги свято –то святкують всі навкруг».

         Книга… Вона володіє магічною силою, яка спроможна схвилювати, порадувати, розгнівати. Вона пробуджує допитливість, допомагає у навчанні. Книга розвиває розум, вчить ширше мислити, глибше відчувати й розуміти навколишній світ, людей. Кожна освічена і вихована людина всім найкращим у своєму житті зобов’язана книгам. Тільки з цього джерела людство п’є наснагу й розум, передаючи з покоління в покоління скарби і мудрість своїх предків. «Книга – то найкращий друг. А якщо у книги свято – то святкують всі навкруг»

Ось і минулого тижня в Коритненській ЗОШ І-ІІІст. відбулося свято -  Тиждень дитячої та юнацької книги. В рамках Тижня було проведено чимало цікавих та змістовних заходів з метою прищеплення учням любові до книжки, дбайливого ставлення до неї, виховання потреби в читанні, підвищення інтересу учнів до ролі книжки в суспільному та історично-культурному житті. Надання практичної допомоги щодо вибору книжок для читання та їх пошуку в бібліотеці, користування довідковими виданнями та періодикою, спрямованих на виховання культури читання, зацікавлення й активізації дитячого читання й поліпшення його якості.

Цікаво пройшов виховний захід «Посвята у читачі – Ключ до бібліотеки», де юні майбутні читачі спілкувалися з різними казковими героями та познайомилися з правилами користування книгами. З радістю відгадували загадки, складали і розказували вірші. В урочистій обстановці першокласники прийняли присягу читача і отримали заповітний ключ від скарбниці знань.

«Пізнання починається із здивування» -  так почався день відкритих дверей у бібліотеці, де наші першокласники отримали свої перші книжечки. Було багато емоцій та здивувань. Проведено огляд дитячих газет та журналів.

Учням 1-6-х класів продемонстровано відеофільм «Як твориться книга», де було ознайомлено дітей з процесом творення книги в сучасному світі,  привернуто увагу дітей до бережливого поводження з книгами, поваги до праці людей та проблеми чистоти навколишнього середовища.

«Основа знань – старанність і труд» - під таким девізом працювала «Книжкова лікарня» у шкільній бібліотеці, де було відремонтовано 173 примірники художньої літератури.

Оголошено про початок благодійної акції «Подаруй бібліотеці книгу», де учні разом з батьками беруть активну  участь в поповненні бібліотечного фонду.

Класними керівниками та класоводами  проведені години спілкування «Книга – дивовижний сад, будинок життя та мудрості.»

Оформлено книжкові виставки «Твори – ювіляри 2018 року» та «Хочеш цікаво жити треба з книгою дружити».

Читання стає основою освіти й провідною навичкою самоосвіти людини впродовж життя.  Читання в роки дитинства – це передусім виховання серця, доторкання людського благородства до потаємних куточків дитячої душі.

Тиждень дитячої та юнацької книги закінчився, але не закінчилось спілкування з книжкою. Приходьте до бібліотеки, щоб поринути в цікавий світ книги! Великий світ навколо нас складається не тільки з комп’ютерів і мобільних телефонів, задовго до їх створення існувало і досі існує справжнє диво – книга. Приходьте до бібліотеки, там вас завжди чекає ваш вірний друг – Книга.

                                                                                                                 Марія Колотило,

                                                                                                 завідуюча бібліотекою

                                                                                               Коритненської ЗОШ І – ІІІст.