Твори добро

 

Не говори про доброту,

Коли ти сам нею не сяєш,

Коли у радощах витаєш,

Забувши про чужу біду.

Бо доброта не тільки те,

Що обіймає тепле слово.

В цім почутті така основа,

Яка з глибин душі росте.

Коли її не маєш ти,

То раниш людяне в людині.

Немає вищої святині,

Як чисте сяйво доброти.

        Людина народжується не для того, щоб безслідно зникнути нікому не відомою пилинкою. Вона народжується для того, щоб залишити слід на землі. А залишає вона його у добрих справах.

     Доброта, милосердя, людяність – чудові риси людського характеру, які потрібно розвивати змалечку.В нашому жорстокому світі сьогодні багатьом не вистачає доброти та тепла.

Вважається, що добро завжди віддається сторицею. Деякі вважають, що добрі справи необхідно робити тільки для тих, хто зможе це оцінити. Але насправді робити це потрібно просто так, не чекаючи винагороди та похвали. Потрібно діяти так, як хочеш щоб поводились з тобою творити добро від душі.

             Учні 4 –А класу Коритненської ЗОШ І-ІІІст. разом із своєю вчителькою Богданюк Галиною Василівною відвідали стареньких бабусь – Ткачук Василину Іванівну та Ткачук Олену Танасіївну, які більше тридцяти років працювали в школі, підтримуючи чистоту та порядок. Діти порадували бабусь щирими гостинцями, квітами, добрим словом. В домашній, затишній атмосфері відбулося щире спілкування. Жінки розповіли дітям про важкі роки праці, своє життя. Дітям було цікаво слухати, вони отримали задоволення , а головне зрозуміли, що добрі справи творити дуже просто.

Давайте разом творити добро!

                                                            Богданюк Г.В. учителька початкових                           

                                                              класів Коритненської ЗОШ І-ІІІ ст.