Учнівська конференція до Дня Соборності країни

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу об’єднання.

В рамках відзначення Дня Соборності в Коритненській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено ряд заходів. Вчитель історії Гнидко О.Д. підготував тематичну загальношкільну лінійку, разом з педагогом – організатором Колотило Н.І. організував флеш – моб та фотоколаж; класні керівники підготували презентації, виставки літератури та провели години спілкування, вчителька історії Курик М.М. провела учнівську конференцію . В конференції взяли участь учні 10-11 класів.

З інформацією виступили учні 10-А класу:

 Гешко Анастасія «22-січня День Соборності України. Історія свята»

 Кушнірюк Мар’яна «Живий ланцюг єднання та його історія»

Магаріу Андріана «Всеукраїнський референдум 1991 р»

« Актуальність соборності українських земель сьогодні»

Албота Дмитро « «Українське питання» в інтерпретації світової спільноти та відомих людей України»

«Схід і Захід разом»

Виступи учнів супроводжувались презентаціями, створеними з допомогою вчителя історії Курик Марії Миколаївни.

Обговоривши виступи та поєднавши минуле із сьогоденням України, старшокласники прийшли до висновку, що питання соборності України залишається актуальним і в наш час. Незважаючи на гіркоту від подій на Сході молоді українці як ніколи відчувають єднання всієї України. « Ця війна нас ще більше об’єднала» - зробили вони загальний висновок.

Під час заходів учні демонстрували своє прагнення бути гідними громадянами своєї країни, бути її патріотами, з гордістю носити ім’я українця.