В Коритненській школі пролунав Перший дзвоник

    На подвірї Коритненської ЗОШ І-ІІІ ступеня вже з 8 год. ранку звучали шкільні мелодії, які закликали всіх на святкове дійство. На свято 1 Дзвоника в Коритненську ЗОШ І – ІІІ ст. завітали: голова районної ради Андрюк М.І., сільський голова Колотило В.В., секретар сільської ради Калинчук Т.М., батьки та гості.
    Захід відкрився виконанням державного гімну. Далі  ведуча  свята Валентина Михайлівна , заступник з виховної роботи, надала слово директору школи Стринадко С. М. Керівник закладу закликала всіх вшанувати хвилиною мовчання  світлу пам'ять тих, хто поліг на Сході України, захищаючи цілісність держави. Світлана Миколаївна  підвела підсумки року минулого: 31 призове місце в районних олімпіадах та конкурсах, 6 – на обласному рівні, більше 3-х десятків дипломів, здобутих в творчих конкурсах та спортивних змаганнях. Особливою гордістю школи є випускник Токар Ілля, який ЗНО – ДПА з усіх трьох предметів склав на «12» і підтвердив золоту медаль. На ЗНО з математики Ілля отримав 199 балів, чим довів, що в Коритненській школі вміють вчити і вміють вчитися. Директор школи подякувала вчителям, батькам, технічному та обслуговуючому персоналу, спонсорам, меценатам за якісну підготовку школи до нового навчального року і запросила голову райради вручити пам’ятні подяки. Також грамотами були нагороджені учні, які не пропустили жодного уроку в минулому навчальному році. Завершила виступ  Світлана Миколаївна вітальними словами від ієромонаха Пафнутія (Віталія Мусієнка) і звернулась до 37-ми першокласників з такими напутніми словами:
        Навчатись на відмінно
        Бажаєм вам віднині
        Батькам своїм на радість
        На славу Україні.
    У вітальному слові Михайло Іванович побажав учням високих здобутків у навчанні, подякував вчителям за благородний труд на педагогічній ниві. Так як коритненські  школярі мають гарні здобутки у спорті, голова райради для розвитку цих здібностей подарував три м’ячі.
    З вітальним словом та побажаннями плідного навчального року звернулась до учасників свята секретар сільради Калинчук Т.М., а сільський голова також подарував школярам футбольний м’яч.
    По дитячому щирими були обіцянки першокласників гарно вчитися і бути чемними. А від випускників вони отримали символічні подарунки.
    Випускники Тетяна Кіндрак та Василь Ткачук, а також кожен  першокласник символічним дзвоником закликали всіх на перший урок.