Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

         За час проведення цьогорічної акції в нашому закладі практичним психологом Семенчук Мариною Василівною було проведено ряд заходів:

-Профілактична бесіда з учнями 10-11 класів «Запобігання насильству».

-Поширення рекомендацій  для батьків учнів «Як уникнути насильства та захистити своїх дітей»

-Опитування учнів з проблем жорстокого поводження з дітьми в сім’ї та школі і проявів насильства в учнівському середовищі.

-Година психології до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом «ВІЛ/СНІД – реальна загроза» з учнями 7-х класів.

-Інтерактивна бесіда з учнями 8 класу «СНІД. Володій інформацією. Будь

захищеним»

-Розроблена та поширена Пам’ятка до Всесвітнього дня прав

дитини «Насильство, як проблема прав дитини»

        В 9-Б класі пройшов урок-семінар «Спілкування підлітків без насильства»   (класний керівник Колотило Л.В.)

        Учні 5-А класу виготовили плакат "Стоп булінг"(класний керівник Гринчук В.В.)

        Активно включились в акцію початкові класи

       3-Б клас. Класовод Мандрик Василина Василівна, асистент вчителя Баланюк  Марія Георгіївна. Виготовили плакат "Наші долоньки проти насилля".Слухали історію про виникнення акції "Синя стрічка".В коридорі старої школи оформили виставку "Ми за світ без насильства".

       3 - А  клас .Класовод Ткачук Любов Миколаївна

Провели бесіду ,,Мій світ без насильства ".Переглянули і обговорили мультфільми : ,, Жив  собі чорний кіт " та М/ Ф - казку ,, Гидке  каченя ". Виготовили  плакати ,, Ми за дитинство  без насильства " та ,, Рука допомоги»

     4 - А клас. Класовод Тодорюк Одарка Миколаївна, асистент вчителя Калинчук Юлія Іванівна. Проведено годину спілкування " Моє життя без насильства"

    4- Б клас. Класовод Коропатніцька Тетяна Богданівна. Проведена виховна година " Ми проти насильства" ,переглянуто відео " Що таке домашнє насильство " та " Дітям про насильство". У групах складали прислів"я, вчилися розрізняти види насильства у життєвих ситуаціях та як уникнути насильства. Організували виставку дитячих малюнків до даної теми.

       2-А клас. Класний керівник Богданюк Галина Василівна. Проведено годину спілкування " Мій улюблений світ -  без насильства "Переглянуто відеоролик " 10 грудня-  День прав людини ". Виготовлено лепбуки .