Засідання МО вчителів-предметників суспільно-гуманітарного циклу

  1. 03. в нашому навчальному закладі відбулося 3-тє засідання МО вчителів-предметників суспільно-гуманітарного циклу за темою: «Реалізація змісту наскрізних змістових ліній на уроках суспільно-гуманітарного циклу».

Вчителька української мови та літератури Калинчук М. Г. провела відкритий урок в 7-А класі "Ступені порівняння прислівників". Для перевірки домашнього завдання було застосовано ряд сучасних прийомів, зокрема, методом «чистої дошки» учнів перевірено як вони засвоїли попередній матеріал. При вивченні нового матеріалу Марина Георгіївна формувала вміння розпізнавати, розрізняти й утворювати форми ступенів порівняння прислівників, правильно вживати їх у мовленні. На уроці панувала дружня атмосфера. Для підведення підсумку вчителька влучно використала творчу спадщину В. Івасюка.

Висловом М. Рильського « До могил героїв повік-віків не заросте тропа» було завершено заняття, таким чином в учнів виховувалася повага до всіх полеглих,які віддали життя за Україну.

Також в рамках  засідання МО Курик Валентина Михайлівна разом з учнями 5-Б класу здійснила подорож до країни Орфографії. Мандрівка була сповнена пригод.  Але наші мандрівники не розгубилися  та вправно долали всі перешкоди.  На шляху їм зустрічалися вже давно знайомі  літературні герої, які допомагали знаходити  правильні рішення.  Вчителька була майстерним провідником у цій невідомій країні тому учні  не боялися заблукати  та пообіцяли і надалі мандрувати в Світ Орфографії.

Запрошені вчителі мали можливість спостерігати освітній процес НУШ: наскрізні вміння,  інструменти розвитку та оцінювання наскрізних умінь.