Засідання ШМО вчителів суспільно-гуманітарного циклу

     14 листопада в Коритненському опорному ліцеї відбулось  засідання ШМО вчителів суспільно-гуманітарного циклу на тему «Сучасний урок у контексті компетентнісного підходу»

      Були проведені відкриті уроки з історії в 5- Б класі, вчитель Курик Марія Миколаївна та з української літератури в 6-Б класі, вчитель Бучацька Тамара Василівна.

      Марія Миколаївна провела заняття у вигляді майстер-класу « Я роблю це так». Тема уроку «Види історичних джерел» була розкрита в повній мірі. Учні виконували вправи      „ дешифрувальник ”, «дослідження історичних джерел» та ін.,  використовуючи групову роботу, як форму організації навчально-пізнавальної діяльності. Варто відзначити  велику кількість наочного матеріалу, використаного під час заняття. Під час підведення підсумків учні самостійно зробили висновок про важливість дослідження історичних джерел у вивченні історії. Вчителі спільноти суспільно-гуманітарного циклу ознайомились з новими методами та способами, які використовувала Марія Миколаївна.

       Під час заняття з української літератури учні ближче познайомилися з творчою спадщиною та життєвим шляхом Лесі Українки. Урок був проведений в ігровому стилі із залученням методу «Світове кафе» - моделювання сучасного компетентнісного уроку у площині використання інноваційних технологій. Учні класу були поділені на дві рівносильні команди та брали участь в конкурсах та іграх, які знайомили їх із творчістю Лесі Українки. Атмосфера на уроці була невимушена. Учасники заняття почували себе вільно та легко висловлювали свої думки. Щоб навчити учнів критично оцінювати свої досягнення Тамара Василівна використала «самооцінювання». Мета уроку була досягнута спільними зусиллями педагога та учнів.